Als geen ander weet ik hoe moeilijk het kan zijn om echt jezelf te zijn, en dat ook te blijven.

In de huidige maatschappij vinden andere altijd wel wat over jou, jouw gedrag en interesses. Het is dan ook zeker niet eenvoudig om jezelf te zijn in het midden van dit alles, maar toch is het aan jou om ervoor te zorgen dat dit zoveel mogelijk kan en lukt. En dan hebben we het nog niet gehad over dat zelfs jij als persoon ook overal wat van kan vinden. Neem nou bijvoorbeeld je buurman daar kun je ook van alles van vinden. Je vind hem bijvoorbeeld overdreven omdat hij elke keer dat hij jou ziet goede dag zegt. Of je vind hem maar een brompot omdat hij altijd klaagt over dat hij je kat hoort miauwen. Ook kun je van de natuur, gebouwen en het land waarin je woont van alles vinden. Genoeg daarover want al dit belemmerd jou om jezelf te kunnen zijn.

Hoe kun je nu wel jezelf zijn?

Dat is nou een heel goede vraag. Om te beginnen ga je naar alles om je keen kijken naar wat er al is. Daarna accepteer je wat er is en in welke vorm dat er al is.

Bijvoorbeeld je ziet een lelijk oud huis wat er al is. Dat accepteer je dat dat lelijke huis er is naast jouw huis. En dan accepteer je dat het huis lelijk is, omdat je aan dat huis toch niks kan veranderen. Het is immers niet jouw huis. Als je dit doet zal je naar verloop van tijd merken dat het huis je niks meer doet. Je gaat er minder opletten en uiteindelijk ga je het gewoon waarnemen als ieder ander huis.

Zo werkt het ook met de personen om je heen. Namelijk die buurman bijvoorbeeld daar vond je van alles van. Je vind hem overdreven omdat hij elke keer goede dag zegt als hij jou tegenkomt.

Foto gemaakt door: Viola Visbeen

Als je accepteer dat je buurman is zoals hij is ben je al een heel eind. Want wie heeft immers bepaald dat hij je niet elke keer gedag mag zeggen? Niemand toch? daar zijn nooit regels over geweest alleen jij dat die regels er wel waren.

Als jij voor jezelf kan leren om voortaan zo te werk te gaan zal je leven een heel stuk lichter worden. Ook zal je waarschijnlijk meer energie overhouden nu je deze niet meer besteed aan je negatieve gedachten. En accepteer wat er al is en in welke vorm het er is. Dat wil niet zeggen dat je het er mee eens bent. Neem nou die buurman die klaagt over jouw kat die volgens hem veel miauwt. Het is heel goed mogelijk dat jij zelf weet dat jouw kat dat maar 2x per dag daadwerkelijk doet, nu heb je dit alles geaccepteerd zoals het is via de techniek hierboven. Dit zegt niet dat je het er mee eens bent dat die buurman altijd daarover klaagt. Alleen laat je het nu voor wat het is en verspil je er geen energie meer aan.

Wat nog meer belangrijk is. Is dat je voor een heel groot deel je eigen leven bepaald. Je maakt zelf uit waarin je gelooft, wie je wilt zijn in het leven en wat je wil doen in je leven. Bijvoorbeeld, je wil graag een psycholoog worden, maar omdat je moeite hebt met de ander vakken zoals: rekenen, engels en natuurkunde op de reguliere opleidingen, laat je de droom maar varen in plaats van te zoeken naar hoe je wel een psychologe kan worden. Er zijn namelijk ook online vakscholen die alleen maar vakopleidingen aanbieden waar dus geen vakken bij zitten zoals rekenen en engels. In dit geval zou het dus toch mogelijk zijn om psychologe te worden. Ook moet je je nooit door ander tegen laten houden. Als een ander zegt dat je iets niet kan geloof dit dan zeker niet en ervaar het eerst zelf of het je lukt. Als je dit gaat doen zal je nog lichter worden en dan pas word je echt een gelukkig mens en natuurlijk ben je dan helemaal jezelf.

Ik hoop van harte dat er personen zijn die door dit blog meer zichzelf kunnen zijn.

Veel liefs,
Petra Schroën
Valena healing & coaching

Volg mij op facebook, instagram of neem een kijkje op mijn website: www.valena-healing-coaching.nl

Geschreven door: Valena Healing & Coaching

Valena healing & coaching